Sector oleícola

Gràcies a la iniciativa de petits productors locals, Menorca disposa d’un altre producte agroalimentari de qualitat com és l’oli d’oliva i ja podem trobar al mercat, diverses marques d’oli d’oliva verge. L’oli d’oliva menorquí està aconseguint cada any una major producció que es tradueix en una major visibilitat al mercat tant intern com extern.

El sector productiu d’oli és relativament petit comparat amb d’altres però les dades del Servei de Millora Agrària i Pesquera de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de el Govern Balear constataven que al 2016 hi havia 14 hectàrees d’olivera que van produir 49 tones d’olives i que les almàsseres van elaborar 6 tones d’oli oliva verge extra.

Per la seva part, els productors ja han iniciat el camí per obtenir una denominació de qualitat que els protegeixi i els distingeixi. Recentment han estat inclosos al Catàleg d’Aliments Tradicionals de les Illes Balears com a pas previ per tal d’aconseguir la indicació geogràfica protegida.