Cristina Pons Benavides ha estat escollida Jove Xef Menorquina 2023

11/03/2023

Cristina Pons Benavides ha estat escollida Jove Xef Menorquina 2023 a la final del concurs que s'ha celebrat aquest matí a "Ca n'Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca" i, per tant, representarà a l'illa en la competició de regions gastronòmiques 'European Young Chef Award', que es durà a terme entre el 20 i el 24 de novembre a Hauts-de-France (Francia).

Juntament amb José María Borrás, els dos concursants han cuinat dos plats de canons amb conill, en la versió tradicional i innovadora, i els han defensat davant els membres del jurat.

Pons ha presentat la versió tradicional explicant que per a ella ha suposat un repte. "Era un plat que de petita no m'agradava gens i aquesta ha estat una forma de reconciliar-me amb ell". D'una altra banda, la versió innovadora, que ha titulat 'Peuades damunt s'arena', en referència a la coneguda cançó del grup menorquí Ja t'ho diré, pretenia mostrar que "tot canvia i es transforma, però res deixa de ser el que era".

Cristina Pons té 23 anys i és estudiant de segon curs del Grau Superior de Cuina a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona. A més, ha fet feina, entre d'altres, a les cuines de l'Hotel W, el restaurant Fang i Aram i el restaurant Rels. També ha estat guanyadora del concurs 'Prepara el teu futur-Nous talents de la cuina italiana IV Edició, 2022'.

El veredicte s'ha donat a conèixer prop de les tres del capvespre, després de sis hores d'un certamen que s'ha pogut seguir en streaming i que ha conduït la periodista Clara Aymamí des de 'Ca n'Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca'. El conseller d'Economia i Territori, Josep Pastrana, ha estat l'encarregat d'anunciar el guanyador i de lliurar el diploma acreditatiu de Jove Xef Menorquina 2022 a Cristina Pons.

A més, durant l'acte s'ha celebrat activitats complementàries com un showcooking a càrrec del xef Víctor Bayo que ha preparat unes formatjades jueves, així com música en directe amb el duet Mónica i Sergi i una degustació sensorial de formatges, vins i altres productes locals a càrrec de Sa Cooperativa del Camp.