Sector bijuter

L’origen de la indústria dels moneders de plata dels artesans argenters menorquins de mitjan segle XIX, va ser l’espurna perquè a principi de segle XX ja existís una proliferació de tallers de bijuteria a Alaior, Ciutadella i Maó.

De l’expansió manufacturera de bosses de malla d’argent i or durant les primeres dues dècades de segle, amb gran volum d’exportacions que arribaren a superar les vuit tones, es va passar a la fabricació de cadenes de plata i or fins a arribar a l’orfebreria d’articles de fantasia.

 

Els diferents conflictes bèl·lics van paralitzarne l’activitat, però la indústria bijutera va saber aguantar i va posar els fonaments de la recuperació que es produiria durant els anys cinquanta i seixanta, cosa que donà com a resultat temps més tard el naixement de l’Associació Nacional de Bijuteria amb seu a Maó. 

La realitat ara és diferent, però el teixit empresarial manté la seva hegemonia com a fabricants de components de producte acabat en bijuteria gràcies al creixement de l’exportació d’àmbit nacional i perquè els fabricants menorquins han intensificat el seu esforç en promoció i han acudit, a un nombre major de fires.

Trobareu més informació a www.sebime.org